کد خبر 731357
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۲
شورای شهر

انتخابات شورای شهر تنها انتخابات سراسری در کشور است که بدون نظارت شورای نگهبان برگزار شده و برخی افراد می‌توانند با رأی اندکی چون چند صد تا چند هزار رأی راهی شورای شهر شوند.

به گزارش مشرق، انتخابات شورای شهر تنها انتخابات سراسری در کشور است که بدون نظارت شورای نگهبان برگزار شده و برخی افراد می‌توانند با رأی اندکی چون چند صد تا چند هزار رأی راهی شورای شهر شوند. با وجود گذشت 10 روز از انتخابات شوراهای شهر و روستا همچنان افراد زیادی از تخلف در این انتخابات گلایه کرده و پیگیر حقوق قانونی خود هستند. ماجرای شیراز هنوز تمام نشده و تخلفات عجیب در انتخابات شورای شهر شیراز همچنان یکی از موضوعات جذاب برای رسانه‌هاست. دیروز هم تعدادی از تشکل‌های دانشجویی استان فارس در بیانیه‌ای خواستار رسیدگی به تخلفات فرماندار شیراز شدند.

بر اساس ماده 63 قانون انتخابات شورای اسلامی «در تمام مدتی که انتخابات برگزار می‌شود هیأت مرکزی در سراسر کشور هیأت نظارت استان و شهرستان و... در حوزه‌های انتخابیه خود بر کیفیت انتخابات نظارت کامل خواهند داشت و در هر مورد که سوء جریان یا تخلفی مشاهده کنند آن را به بخشداران و فرمانداران اعلام و آنان موظفند بنا به نظر هیأت مذکور طبق قانون انتخابات در رفع نواقص اقدام کنند » اما در شیراز فرماندار گویا علاقه‌ای به اجرای این بند از قانون نداشته و برخلاف نظر هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات استان فارس به درج نام افراد ردصلاحیت شده در آگهی روز انتخابات اقدام کرده است!


همچنین دانشجویان استان فارس در نامه‌ای خطاب به نماینده ولی فقیه در این استان نوشته‌اند: «طبق بند «ج» ماده 61 قانون انتخابات شورای اسلامی؛ رسیدگی نهایی به شکایات و پرونده‌ها و مدارک انتخابات از شؤونات هیأت مرکزی نظارت و از طریق نظارت آنان قلمداد شده، بنابراین هیأت عالی نظارت استان با اختیار حاصله و تفویضی از هیأت مرکزی و در مقام نظارت و رسیدگی نهایی به پرونده‌ها و مدارک انتخابات اقدام به ارسال نامه شماره 501/ن/ه مورخ 18/2/96 به هیأت اجرایی شیراز مبنی بر عدم تأیید صلاحیت 31 نفر از کاندیداها کرده که مورد توجه قرار نگرفته که چه بسا در صورت بررسی قضایی و احراز تخلف بتوان آن را مصادیق بند«ز» مبنی بر اخلال در امر انتخابات و حتی بند «ق» ماده 67 همان قانون در راستای عدم رعایت بی طرفی و جانبداری از نامزدهای انتخاباتی خاص دانست. ضمن آنکه از باب قانون مسوولیت مدنی نیز اقدام فرماندار محترم شیراز در عدم توجه به نظر هیأت نظارت مرکزی و استان از مصادیق کوتاهی در انجام وظیفه تلقی می‌گردد.»

در روزهای گذشته نیز رییس‌کل دادگستری استان فارس از شناسایی 3 فرماندار متخلف در تبلیغات انتخاباتی و کاهش 68 درصدی تخلفات انتخاباتی در استان فارس خبر داد. القاصی‌مهر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از مجموع 89 نفر متخلف که در امر انتخابات فعالیت غیرقانونی داشته‌اند، 11 نفر آنان مدیران برخی از دستگاه‌های اجرایی که 3 نفر از آنان فرماندار شهرستان بودند و پرونده تخلفات انتخاباتی برای آنان ثبت شده و در حال پیگیری است. مهم‌ترین اتهامات مسوولان متخلف در انتخابات، استفاده از امکانات دولتی در امر انتخابات و طرفداری از نامزد انتخاباتی خود گزارش شده است و درمدت این دوره از تبلیغات به تعداد 132 نفر از هواداران نامزدهای انتخاباتی تذکر داده شده که بیشترین تخلفات در شهرستان شیراز گزارش داده شده است. 51 فقره پرونده انتخاباتی در فارس تشکیل شده که 89 نفر دستگیر و تفهیم اتهام شده و پرونده آنان در حال رسیدگی است.

صدای اصلاح طلبان تهران هم بلند شد

با گذشت چند روز از انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا اعتراضات به روند اجرایی این انتخابات ادامه دارد. در تازه‌ترین اظهار نظرهای انتقادی به عملکرد هیأت‌های اجرایی و نظارت در انتخابات شورای شهر آقای «محسن سرخو» کاندیدای اصلاح طلب شورای شهر تهران و عضو فعلی این شورا، طی نامه‌ای به فرهادی فرماندار تهران شکایت کرده و خواستار بازشماری آرای مأخوذه با حضور نماینده این کاندیدا شده است. با آنکه سرخو از اعضای اصلاح‌طلب فعلی شورای شهر است اما از لیست امید (لیست اصلی اصلاح‌طلبان) خط خورده است و انتقاد وی نیز در همین راستاست که چرا آریا لیست‌های مشابه یا موازی اصلاح‌طلبان شمارش نشده است.

اما در آن‌سوی میدان نیز بسیاری از اعضای «لیست خدمت» در بدو شروع انتخابات شورای شهر تهران به نکات مهمی معترض شدند. طبق اعلام فرمانداری تهران عملاً اجازه حضور ناظران را به کاندیدا نداده و تنها به هر نامزد اجازه حضور ناظر فقط در 10 صندوق را داده بود در حالی که تنها در تهران 6 هزار صندوق اخذ رأی وجود داشت و با این حساب اعضای لیست خدمت در مجموع می‌توانستند در 210 صندوق ناظر داشته باشند. مسأله دیگر در انتخابات شورای شهر تهران این است که طبق بند «و» ماده 67 آیین نامه اجرایی انتخابات شورای شهر اشاره شده که آرا باید پس از شمارش در فرمانداری‌ها مورد تجمیع قرار گیرد اما شاهد بودیم آرا به وزارت کشور ارسال شده و در آنجا تجمیع شده که صدای خیلی از کاندیداهای دو جناح و همچنین آقای مهدی چمران را نیز درآورد.  روز گذشته نیز آقای پرویز سروری، رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران در نامه‌ای به آقای عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور خواستار بازشماری آرای 50 نفر اول انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران شد.

خودکشی در سیرجان!

در پی اعلام نتایج انتخابات شورای شهر سیرجان و شایعه تخلف در انتخابات، کاندیدای شورای شهر سیرجان تهدید به خودکشی کرد. آقای محسن جهانشاهی کاندیدای شورای شهر سیرجان پس از اعلام نتایج انتخابات با بیان اینکه در انتخابات تخلف صورت گرفته، گفت: من امروز جلوی بازار خودم را می‌سوزانم؛ باید ریشه ظلم در این شهر بسوزد.

تخلف بود ولی زیاد نبود

آقای محمدرضا معموری، دبیر ستاد انتخابات شورای اسلامی شهربجنورد در خصوص اعتراضات به شورای شهر گفت: در جلسه هیأت اجرایی، تمامی اعتراض کاندیداهای شورای شهر بجنورد بررسی شد و مورد خاصی در اعتراض‌ها نبود که منجر به ابطال نتیجه انتخابات شود اما تصمیم نهایی با هیأت نظارت است.
تعدادی از کاندیداهای انتخابات شورای شهر بجنورد نسبت به روند اجرای انتخابات اعتراض کردند و یک روز پس از اعلام لیست نهایی منتخبان پنجمین دوره شورای اسلامی شهر بجنورد در فرمانداری حضور یافتند و اعتراض خود را نسبت به نتیجه انتخابات در هیأت اجرایی به ثبت رساندند. معترضان طوماری 16 بندی را با امضای 36 نفر به امضا رسانده بودند که بیشتر بندهای آن به تأخیر در برگزاری انتخابات شورا به دلیل وارد نشدن کد یکی از کاندیداها اختصاص داشت.

ابطال در ممسنی؟!

تعدادی از داوطلبان پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر نورآباد در نامه‌ای به فرماندار شهرستان ممسنی خواستار ابطال این انتخابات شدند. در نامه‌ای که به امضای تعدادی از داوطلبان رسیده است با گزارش و بیان مواد قانونی و تبصره و ادعای تقلب و تخلف، خواستار ابطال و برگزاری مجدد انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر نورآباد شدند.

انتخابات ساری ابطال شد

انواع تخلف در انتخابات شورای شهر ساری اتفاق افتاده و ساری باید بدون شورا اداره شود و وزارت کشور شهردار تعیین کند. آقای محمد دامادی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه انتخابات شورای شهر ساری یک پیشینه دیرینه دارد، بیان داشت: ما از قبل هم تذکرات لازم را داده بودیم و این تخلفات به صورت خیلی محدودتر هم در شورای چهارم اتفاق افتاد. نماینده مردم ساری در مجلس با بیان اینکه در انتخابات مجلس هم تخلفات گسترده‌ای رخ داده بود، بیان داشت: اکنون هم یک گزارش 22 صفحه‌ای تهیه کردیم و به عنوان تذکر به وزارت کشور دادیم، ولی وزیر کشور رسیدگی نکرد. رسیدگی به آن گزارش فرصت خوبی بود تا وزیر کشور بعد از رسیدگی مانع تخلفات انتخاباتی شود و در این انتخابات هم اتفاقات بدی رخ داد و ما تذکر دادیم و اسامی کسانی را که در جایگاه رأی گیری اقدام به خرید رأی می‌کردند، ارائه دادیم. در کنار همه تخلفات دخالت شهرداری ساری در روند انتخابات نیز مشهود بود که آن را هم گزارش کردیم ولی رسیدگی نشد.


  نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکنون با ارائه اسناد، فایل‌های صوتی و تصویری متعدد در حال پیگیری هستیم، بیان داشت: خیلی از دستگاه‌ها همکاری نکردند و با توجه به دستگیری‌هایی هم که اتفاق افتاده همکاری لازم وجود ندارد و هیأت نظارت خواستار ابطال انتخابات شورای شهر ساری است در حالی که هیأت اجرایی طبق تصمیمی که روز جمعه گرفته، می‌خواهد به بازشماری برخی صندوق‌ها اقدام کند. با تصمیم هیأت اجرایی دیروز عصر چند صندوق باز شد و مسائل بسیار عجیب و غریبی را مشاهده کردیم که در این سال‌ها ندیده بودیم مثلاً در بعضی از تعرفه‌ها با سه رنگ خودکار اسامی نوشته شده بود. همچنین حجت الاسلام ابوذر زارعی، رییس هیأت نظارت بر انتخابات شورای اسلامی ساری گفت: نظر هیأت نظارت بر انتخابات شورای اسلامی شهر ساری به خاطر تخلفات سازمان‌یافته، همچنین خرید و فروش رأی بر ابطال انتخابات است.


«ابطال انتخابات» درخواست لیست امید گرگان

در گرگان هم تعدادی از کاندیداهای معترض اصلاح‌طلب به روند انتخابات 29 اردیبهشت‌ماه، دیروز گردهم آمدند و تخلفات ناشی از انتخابات را از تریبون رسانه مطرح کردند. کاندیدای لیست امید خواستار ابطال انتخابات در مرکز استان گلستان بود. طی روزهای گذشته بیش از 89 نامزد پنجمین دوره شورای شهر گرگان اعتراض خود را نسبت به روند برگزاری انتخابات در قالب طوماری همراه با مدارک و مستندات به فرمانداری اعلام کردند و بنا به گفته‌های کاندیداهای معترض به خواسته‌های آنها بی‌توجهی شد تا جایی که تصمیم گرفتند تخلفات انتخابات 29 اردیبهشت‌ماه را عصر دیروز در نشستی تقریباً سه ساعته از طریق تریبون رسانه منعکس کنند تا شاید گوش شنوایی برای پیگیری خواسته‌های آنها پیدا شود. گرچه صدای اعتراض به روند انتخابات 29 اردیبهشت‌ماه تنها محدود به شوراها نمی‌شود و روند برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در استان گلستان را نیز دربرمی‌گیرد به طوری که آقای عیسی غلامی، رییس هیأت نظارت بر انتخابات گلستان از تشکیل 22 پرونده تخلف انتخاباتی در استان خبر داده بود که بیش‌از نیمی از این تخلفات مربوط به مسوولان اجرایی و مدیران مراکز دولتی است.

احتمال بازشماری در آبادان

فرماندار ویژه آبادان گفت: تاکنون حدود 70 مورد گزارش تخلف به دست ما رسیده و در صورتی‌که هیأت‌های نظارت شهرستان و استان تأیید کردند آراء مردم در انتخابات شورا بازشماری می‌شوند. معاون استاندار خوزستان افزود: درصورتی که هیأت نظارت شهرستان آبادان و هیأت نظارت استان قانع شدند و تأیید کردند، آراء مردم در انتخابات شورا بازشماری می‌شوند. او در پاسخ به این پرسش که آیا نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی حق دخالت در امور انتخابات شورا را دارند، عنوان کرد: قانون وظیفه کاربردی برای نمایندگان مردم در مجلس برای انتخابات شورا مشخص نکرده است.

منبع: صبح نو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس